2012. február 21., kedd

Egyedi polc

Egy lakásban többféle tárolási módot használunk.
A ruháknak a nappaliban egy szekrénysor. Az étkészlet tárolásához a konyhabútor. De egy egyszerű polc is jó lehet a könyveinknek. Rengeteg félét be lehet szerezni bútorboltokban vagy használtan egy bizományi áruházban, de akár egy aukciós portálon is válogathatunk belőlük. Nem vagyunk egyformák, így van aki a használt bútort nem akar vásárolni még ha jóval olcsóbban is juthat hozzá. Ha mégis, akkor meg nem kap megfelelő színűt vagy méretűt. Mit tehetünk ebben az esetben? Várhatunk, hogy összegyűljön rá a pénzünk? Hitelt veszünk fel? Tovább keresgélünk, járjuk a boltokat míg elfogadhatót találunk?
Vagy...
Megoldjuk saját részről, egyedi formában, pontosan olyat létrehozva amit szeretnénk?
Ötleteket gyárthatunk, de akár találhatunk is az interneten.

Mint most itt. Ezen az oldalon.

Rengeteg pohár van egy háztartásban amit általában szekrényben egy ajtó mögött tartunk. Ez megfelelő is, de ennél van praktikusabb és bizonyos formában még dekoratív megoldás is. Egy kifejezetten poharak tárolására alkalmas sínrendszer (talpas poharak) akasztó sorral (füles bögrék, csészék) kezelhetőbbé teszi a hozzáférést. A szép poharaink pedig még hangulatosabbá tehetik a konyhánkat is.


Bonyolultnak tűnik?


Ha igen, vagy csak nem tudod elkészíteni akkor is van egyszerű megoldás. Egy megfelelő méretű polclapra, polctartó konzolra és boltokban beszerezhető fém pálcákból készült pohártartóra lesz szükséged.


Nálam helyszűke miatt a hagyományos polctartók nem jöhettek szóba, mivel a falra merőlegesen kellett elhelyeznem.



A konyha közepe felé lévő végét megoldhattam volna egy krómozott vagy egy fa rúddal, de az alsó része nem fért el. A plafon fa gerendáit nem akartam kifúrni és nem is pont ott vannak ahol erre szükség volt hozzá. Így egy lánc segítségével rögzítettem ugyanahhoz a falhoz ahol a másik vége lett csavarozva. A polc hosszára és a rajta elhelyezendő poharak súlyára gondolva a közepéhez is tettem láncot és a fa későbbi csavarodását megakadályozandó a végéhez Y alakban két csavar segítségével erősítettem. A rácsúsztatható pohártartókon kívül még beszereztem egy kis helyigényű led sort, amivel a polc alatti poharakat világítom meg kiemelve az üveg csillogását és a poharak szépségét.



Az oldal folyamatosan bővül. Figyeld a jobboldali "További ötletek tőlem" listát!






Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul: www.teszvesz.hu/bloggerverseny
Jelentkezz Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése